miercuri, 13 ianuarie 2010

24 de productii: Ce filme tari vedem in 2010?


2010 se anunta un an bun pentru industria de film, cu productii originale sau remake-uri ce nu trebuie ratate!






Percy Jackson & Olympians: The Lightning Thief

Data de lansare: 12 februarie

Preview: Percy este un tanar ca oricare altul, asta pana cand descopera ca, de fapt, tatal sau este chiar domnul Poseidon. Incearca sa-si salveze mama si isi pune toti zeii in cap, nascand un razboi de proportii. Pustiul este Logan Lerman, iar alaturi de el vor mai aparea Uma Thurman si Pierce Brosnan. Filmul SF este regizat de Chris Columbus, cel care a facut si Harry Potter.








Shutter Island

Data de lansare: 19 februarie

Preview: Leo diCaprio va avea un an mare. Stim deja ca Inception are sanse reale la box-office si mai stim ca Martin Scorsese nu are cum sa nu faca ceva bun din Shutter Island. Asta e deja a patra colaborare dintre renumitul regizor si actorul care a innebunit candva lumea. Leonardo este un agent care trebuie sa investigheze disparitia unui coleg. Cercetarile il duc pe o insula ocupata de o inchisoare si ramane ceva timp acolo din cauza unei furtuni. Inchisoarea nu e deloc cum credea el ca este...Vor mai aparea in film Mark Ruffalo, Ben Kingsley si Michelle Williams.







Alice in Wonderland

Data de lansare: 5 martie


Preview: Tim Burton este recunoscut pentru adaptarile sale spectaculoase. Iata ca renumitul regizor ne ofera si o varianta a minunatei povesti scrise de Lewis Caroll. Alice este acum adolescenta, ea reintalnindu-se cu toti prietenii din copilarie. Nu lipsesc desigur Johnny Depp si Helena Bonham Carter, actorii favoriti ai lui Burton.









Clash of the Titans


Data de lansare: 26 martie


Preview: Unde este putere este si invidie, unde este invidie va incepe razboi. Din start oamenii ies drept pierzatorii acestor lupte, insa, daca de partea lor sta fiul celui mai puternic zeu, situatia se schimba. Perseus, fiul lui Zeus, strange o mica armata de mercenari si porneste sa-l infranga pe Hades, zeul infernului (multumim, "tootsie"), inainte ca acesta sa-l detroneze pe Zeus si sa aduca pe lume numai moarte. Perseus va reusi sa infranga demoni si bestii fioroase numai daca isi va accepta soarta si puterile unui zeu pe deplin. Rolul tanarului zeu este interpretat de actorul Sam Worthington (Terminator Salvation, Avatar) indrumat de regizorul Louis Leterrier (Incredibilul Hulk).


Premiera va avea loc pe data de 26 martie, anunta Warner Bros. Un amalgam de efecte speciale amestecat cu multa actiune ce-ti taie respiratia, servit de zeii cinematografiei mondiale.





Kick-Ass

Data de lansare: 16 aprilie


Preview: Matthew Vaughn, regizorul din spatele Stardust, va reveni cu o alta productie cel putin interesanta. Kick-Ass este cu supereroi care nu au absolut nicio abilitate, niciun antrenament si nicio putere speciala...Ii avem aici pe Nicolas Cage, Mark Strong, Aaron Johnson, Chloe Moretz sau Christopher Mintz-Plasse.













A Nightmare on Elm Street

Data de lansare: 30 aprilie





Preview: Il mai tineti minte pe domnul Freddy Krueger? Nici noi nu l-am uitat. In aprilie, cele trei francize celebre (Halloween, Friday the 13th si A Nightmare on Elm Street) vor avea toate remake-uri. Daca primele doua nu au avut cine stie ce succes, ultimul s-ar putea sa prinda. Freddy este acum o fantoma care nu da pace nimanui, terorizand in special tinerii. Rolul este jucat de Jackie Earle Haley, cel care a avut o contributie minora si in Watchmen.






Iron Man 2

Data de lansare: 7 mai




Preview: Poate unul dintre cele mai asteptate titluri ale acestui an, Iron Man 2 il readuce pe Robert Downey Jr. in super costumul sau de care nu vrea sa se mai dezlipeasca. Distributia este incredibila: Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Terrence Howard, Scarlett Johansson, Mickey Rourke. Regizorul ese acelasi Jon Favreau.








Robin Hood

Data de lansare: 14 mai






Preview: Nu mai sunt Errol Flynn sau Kevin Costner ci chiar gladiatorul Russell Crowe. Ridley Scott colaboreaza iar cu Crowe, intr-un film despre inceputurile celebrului Robin Hood, cand inca era in serviciile regelui Richard. Robin trece rapid la redistribuirea bunurilor, atacand diverse delegatii si impartind capturile celor saraci. Filmul va fi cu siguranta unul care va umple salile de cinema in luna mai.






Shrek Forever After


Data de lansare: 21 mai


 Preview: Cel verde si haios se intoarce! Stati! Se va intoarce. Pentru ca o noua continuare a seriei Shrek va avea loc abia in mai 2010. Shrek este intr-o mare incurcatura. Asa cum baietii stiu sa intre numai in belele si fac lucruri prostesti, capcaunul, fiind un mascul, se gandeste ca ii lipseste perioada in care era verde si cu adevarat un monstru ce ragaia si degaja arome urat mirositoare. Pentru ca se plictisise de viata lui linistita alaturi de prieteni si familie face un pact cu Rumpelstiltskin. Deoadata, toata lumea lui se intoarce pe dos. Rumpelstiltskin este rege, regatul Far Far Away e distrus, capcaunii sunt urmariti si prietenii lui, motanul si magarusul, nu-l mai recunosc.


Armata de vedete ce se ascunde in spatele personajelor animate, Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz si Antonio Banderas o sa faca inceputul verii sa fie unul teribil de amuzant. Lansarea partii a 4-a, Shrek Forever After, o sa apara in cinematografe pe 21 Mai 2010. Oare va reusi eroul nostru sa intoarca iar soarta in favoarea lui



Sex and the City 2

Data de lansare: 28 mai




Preview: Baieti, s-ar putea sa fiti trasi cu forta la cinema. Va aparea un nou film SATC, dupa primul si dupa acel serial care le-a cam innebunit pe femei. Le avem iar pe domnitele Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis si Cynthia Nixon, precum si pe Miley Cyrus, Penelope Cruz si Liza Minnelli. Baieti, s-ar putea totusi sa aveti si un mare noroc. S-ar putea sa asistati la o mare iesire a fetelor in oras, pe 28...







Prince of Persia: The Sands of Time


Data de lansare: mai 28




Preview: Ce spuneam de fete? Pe 28, daca ele vor fi la SATC2, barbatii se vor duce cu siguranta la Prince of Persia. S-a chinuit saracul Jake Gyllenhaal sa puna muschi pe el si macar pentru asta trebuie urmarit. Glumim. Filmul promite multe, mai ales ca jocurile au avut mare succes pe console sau PC. Printul trebuie sa gaseasca Pumnalul Timpului inainte ca o furtuna uriasa de nisip sa inghida intreg pamantul...








The A-Team


Data de lansare: 11 iunie





Preview: A-Team se anunta o nebunie in genul Hungover. O trupa cel putin hilara formata din Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton Jackson si Jessica Biel ajunge dupa gratii pentru o crima pe care niciunul dintre ei nu a comis-o...Va reusi filmul lui Joe Carnahan sa se ridice la nivelul lui Hungover? Rabdare prieteni, e o virtute!








The Karate Kid


Data de aparitie: 11 iunie





Preview: Sincer, nu ne asteptam la asta. Sa-l vezi pe Jackie Chan in rolul unui instructor (in acest gen de filme, instructor era de regula un om in varsta) de arte martiale care il invata pe un pustiulica felurite scheme bune de aplicat intr-o lume rea, asta e chiar buna. Oricum, Jackie a imbatranit. Dre, pustiul care o incaseaza de la cei cu ochii oblici, il intalneste pe Han, un domn expert in lupta. Dre este chiar Jaden Smith, fiul lui Will si al Jadei...







The Twilight Saga: Eclipse


Data de lansare: 30 iunie




Preview: Twilight a venit ca o furtuna, cartile si filmele avand un succes incredibil. In Eclipse, vampirii cei simpatici ajung in Seattle, acolo unde lupta impotriva altor varcolaci pusi pe rele. Relatia dintre Edward Cullen si Bella Swan evolueaza, lucru care le va da fiori domnisoarelor...Eclipse va aparea si in IMAX, deci pazea box-office!









The Last Airbender


Data de lansare: 2 iulie



Preview: Dupa The Happening, Night Shyamalan se intoarce cu The Last Airbender. Micutul Aang, de numai 12 ani, devine noul Avatar, cel care poate controla aerul, apa, pamantul si focul, pastrand un echilibru in tot si-n toate. Dar mai poti oare pastra pacea cand Poporul de Foc porneste razboiul de o suta de ani? Cu siguranta filmul va fi un deliciu vizual, cu scene spectaculoase de actiune, precum si o incantare pentru urechi, gratie unei coloane sonore de exceptie.








Inception


Data de lansare: 16 iulie


Preview: Regizorul Christopher Nolan, creatorul „The Dark Night”, ne aduce in vara un film cu totul deosebit. Diferit de toate premierele din 2010, vine cu un aer aparte, unul de mister. Mai mult datorita faptului ca nu prea exista multe informatii despre poveste. Nici site-urile de specialitate, nici cel oficial nu ofera mai mult decat un trailer in care ne putem imagina orice. La prima vedere este un science-fiction psihologic. Si unul destul de reusit. Unul in care este dezvoltata ideea ca mintea umana poate produce si remodela tot ceea ce este in jurul nostru. Pe langa aceasta idee, subtitlul ne indica o alta parte a filmului, una in care mintea poate construi o scena a unei crime realizate perfect.


Legendary Pictures, Warner Bros. Pictures & Syncopy sunt cele trei mari case de productie de film ce si-au unit fortele pentru a ne aduce in vara anului curent pe Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard si multi altii sub acelas scenariu, al filmului Inception. Sa speram ca tot misterul creat in jurul filmului se va dovedi meritat. Asteptam ca rularea sa pe marele ecran sa ne faca mintea sa creeze senzatii ce merita fiecare banut si fiecare minut pierdut. Leonardo DiCaprio spune in trailer: „A single idea from a single mind can create a city”. Ce parere aveti? Voi ce puteti crea cu ideile voastre?






Salt

Data de lansare: 23 



Preview: Surprinzator, insa Salt fusese initial scris pentru Tom Cruise. Producatorii s-au razgandit si au ales-o pe Angelina Jolie, modificand putin scenariul. Jolie este un agent CIA care naste banuieli. Ceilalti cred ca agentul este si unul KGB, intentionand sa-l asasineze pe presedinte. Cum poti scapa din aceasta situatie? E simplu. Fugi! Regizorul Phillip Noyce a mai lucrat cu Jolie la "Colectionarul de oase".









Toy Story 3


Data de lansare: 18 iunie


Preview: E Pixar aici, fratilor. Nu stim mare lucru despre noul Toy Story, dar sigur Buzz a luat-o razna. S-a trezit vorbind o spaniola pe care niciun spaniol nu ar putea s-o inteleaga. Andy e alaturi de toate jucariile, luand parte la giumbuslucuri. Pentru scenariu, Pixar l-a cooptat pe Michael Arndt, cel care realizat Little Miss Sunshine (a luat si un Oscar).












Little Fockers


Data de lansare: 30 iulie


Preview: Dupa Meet the Fockers, iata ca vine Little Fockers. La 5 ani dupa ce Greg s-a insurat cu Pam, apar pe lume niste gemeni simpatici dar si foarte buclucasi. De Niro are mult de furca cu acei dracusori. La fel si Stiller. Distributia mai inseamna: Barbra Streisand, Owen Wilson, Jessica Alba si Laura Dern. Regizorul este omul din spatele American Pie, si anume Paul Weitz.











The Expendables


Data de lansare: 20 august



Preview: Aveti idee pe cine a pus Stallone in acest film? Nu? Va spunem noi: Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Randy Couture, Steve Austin, Danny Trejo, Mickey Rourke si Terry Crews. Sunt toti in acest film! Rar ti-e dat sa-l vezi pe Sly alaturi de Arnold, asa ca filmul cu grupul care a ucis un sef de stat din America de Sud nu trebuie ratat!










Harry Potter and the Deathly Hallows


Data de lansare: 19 noiembrie



Preview: Daca Harry Potter nu e, nimic nu e. Va vine sa credeti ca se termina toata nebunia? Ei bine, nu prea se termina. Ultima parte va avea, surprinzator, doua parti. Prima este programata pentru luna noiembrie, iar a doua pentru 2011. S-ar putea chiar ca a doua parte sa fie rupta in alte parti. Glumim. Asta a fost decizia Warner Bros.











Rapunzel


Data de lansare: 24 noiembrie



Preview: Disney revine cu o poveste minunata, cea a micutei Rapunzel, printesa care a stat inchisa intr-un turn. Rapunzel are un par blond neatins de foarfece, ce naste aprecieri dar si invidii. Daca CG-ul impecabil si povestea vor prinde intr-un an nu foarte bogat in animatii, ramane de vazut.












Tron Legacy


Data de lansare: 17 decembrie



Preview: Tron Legacy se anunta de pe acum un deliciu vizual. Ganditi-va ca avem de-a face cu realitatea virtuala, cu o grafica CG de exceptie si cu noile tehnologii 3D. In urma cu 25 de ani, hacker-ul Kevin Flynn ramane captiv printre biti, fiind obligat sa lupte in diverse jocuri de realitate virtuala. In 2010, fiul sau "pleaca" pentru a-si salva tatal... Ce poate fi mai frumos? Il vom vedea pe Jeff Bridges il rolul lui Flynn seniorul.










The Green Hornet


Data de lansare: 22 decembrie

Preview: La sfarsitul lui 2010, The Green Hornet va fi o nebunie de film. La propriu. Asta pentru ca regizor este Michel Gondry, cel care, pana acum, a primit numai critici dure. Un rol important in are Seth Rogen, cel care, pana acum, nu a mai fost niciodata un luptator impotriva crimelor si a incalcarii legilor...
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu